28 augusti 2009

Radioskugga på Granvägen

Jag bor i hus nu. Joodå, sen igår. Det är härligt och tungt för ryggen. Alltså härligt att bo i hus och tungt för ryggen att flytta. Vi hade 2 stora småkillar som bar i 7,5 timme (hurra, vi betalar bara för 6) och till slut var alla 100 (!) kartonger i hamn. I hus.

Men Alltele behagar skämta aprillo, så än har vi inget internet. Tja, ingen uppställd dator heller förresten. Men så snart allt det kommer igång ska ni få bildbevis.

//husägarn

19 augusti 2009

Jag är aldrig ensam

Nuförtiden. För mitt i ensamtiden spritter det till i magen. Då är det Sigge Blixt som tränar sina reflexer. Han verkar rätt nöjd där inne än så länge, fast hu! att vara sådär instängd. Tycker klaustrofoben. Fast bäbbar sägs ju känna sig trygga och ombonade. Tur det.

16 augusti 2009

Två fnissiga, fantastiska, fucking år

Idag är det två år sen hon kom in/ut. Det har gått snabbt och ändå inte.

Den absolut finaste och ibland den jobbigaste av dom alla. Almis, Almisch Partenkirchen. Ska hänga med oss resten av livet. Förnöjsam, brunögd och medkännande. Busig, bestämd och morgontrött. Fnissig och högljudd.

Vår lilla a.

Tysta överenskommelser

Jag har en del outsagt. Några grejer som för mig är så självklara att jag inte behöver säga dom högt. Johan känner inte alls så. Han vill hellre att jag ska berätta vad jag har tänkt att han ska göra, istället för att sura när han inte utför. Meh.

Som:
Den som är föräldraledig fyller i Almas utvecklingsbok.
Vi borde ta med blöjor - beroende på tonfall och situation kan det betyda att Johan ska fixa det.

Ja, det är nog mycket Alma-ämnen jag tenderar att hålla inne med. Inte sådär medvetet, it goes bara without saying. Jag jobbar ju bara med kommunikation.

13 augusti 2009

Hugg i ryggen

Jag är torsdagssur och myggbiten. I måndags lyfte jag Alma ur sängen på ett föga ergonomiskt vis, och fick knäck i ryggen. Ont, ont, jätteont. Och idag, när det börjat gå över lite lyfte jag Alma lite till. Och så ont igen. Jag rör mig som en höggravid med foglossning, och jag är ju för fanken inte där än! Och så blev jag biten av mygg vid huset - det ska väl inte finnas mygg i stan???? Och så lever det om nå fasligt bakom huset, för bilarna kör ju faktiskt där. Och så är Almas tilltänkta dagis ett av dom bullrigaste i stan. Och så har vi inte bestämt barntapeter, och nu när vi började närma oss sanningen bytte Johan strategi. Och så har jag inte tränat på 1,5 månad. Är det nåt mer?

11 augusti 2009

Tamerackarna

Nu är vi på gång! Målarrackarna kommer nästa vecka. Och vi har bestämt tapeter till tre rum:

Ljusblå-guldig Ribbed från ferm-living.com - till sovrummet. En gråsilvrig 50-talsinspirerad till köket. Och så vansinnigt coolt (om jag själv får säga det...): en fototapet som är gjord från en av Johans Indien-bilder.

Köksstommarna är på plats, tack vare superpappa! Flyttstädning till nya stället beställd. Plastbrickor till kökshandtagen troligen på ingång. Blocketförsäljning inledd. Kristallkronan installerad och vacker. Tja ni ser, det rullar på.

Fast tjyvrackarna har snott Johans cykel och min cykelkorg, inom en vecka.

5 augusti 2009

Fult och fint

Det dom har gjort om har dom gjort hyfsat snyggt. Så varför denna apfula skapelse till hatt- och skohylla? Kan man undra. Idag skruvade jag ur nästan alla 76(?) skruvarna ur hatthyllan. Smutsigt jobb, men nån måste göra det. Eller en kvinna måste göra det en kvinna måste göra.

Men dagens fina var flera. Jag beställde bänkskiva, ljus virrvarr med smal ekkant. Jag och Alma struttade omkring i vÅr trädgård. Herregud så mysigt det är att plocka vÅra jordgubbar, även om en del är brunmögliga. Och så är jobbet roligt igen (survåren var tråkig och trist och tråkig). Och allt det andra fina.

2 augusti 2009

The eagle has landed

Hurra för en massa första-grejer i huset: första gången jag duschade. Första gången jag använde diskmaskinen. Första gången vi hade gäster. Första gången jag plockade jordgubbar. Det här går ju att göra en lång och njutbar lista av.

Det har sannerligen varit en förstahelg i huset som jag inte kunnat föreställa mig. Inte för att det var särskilt svårt att gissa ungefär vad som skulle hända, eller att det hände nåt alldeles extraordinärt. Men mycket förväntningar och många jaha, jasså.

I fredags kändes huset tomt. Inte så konstigt pga inga möbler. Efter vi tagit ner överskåpen i köket kändes även planeringen tom. Jaha, nu då? Men vad säger ni husägare, man är väl aldrig sysslolös i sitt hus? Vi gick husesyn med kisande ögon, och upptäckte många saker som ju såklart ska fixas. Så nu har vi målat insidan på 3 garderober, rivit tapeter i kök och sovrum, brutit bort lister, skruvat bort skåpluckorna på underskåpen och köpt färg och andra viktigheter.

Och nu i slutet av helgen, när jag strosande visat trädgården för Mari & Tomas, ätit middag på lilla altanen och bastat skönt - nu, nu känns det som att vi håller på att flytta in i hus.

Nu kommer ett stort och inte så önskat avbräck: slut på semestern. Meen, det kan ju va kul också, eller så.

Hur gott är glass?

Jag och Almis var solokvistar igår kväll och hade en riktig tjejkväll. Dvs det var bara vi tjejer hemma. Nåt särskilt innehåll på tjejkvällen var det inte i övrigt, ja förutom glass då.

Hu, va det är dyrt med dyr glass. Som Ben & Jerry. 50 pix för en halvliter. Men jag ville testa hur värt det är med glass, så jag köpte. God var den, Ben & Jerrys chocolate chip cookie dough. Och man fick mycket dough. Men nej, billig eller iaf halvbillig glass är nog så/nästan lika god.

Nej, glass är inte 100kr/l gott (eller ens 85 på extrapris på Coop).