25 december 2009

Cisternerna går på överproduktion. Det spränger och luktar rosa. Jag har bara en liten tankbil, och han måste vila så länge mellan varje leverans. Paniken flyttade in, men nu verkar läget stabiliseras.

Annars är det alldeles förtjusande att ha en liten luktburk i närheten. Det räcker med en liten puff så fylls lyckokruset. Uppfylld.

17 december 2009

älskar - älskar inte

Ibland kommer känslorna på en, lite starkare än man trodde. Det är då det känns lätt att säga älska. Just nu: mycket kärlek till familj och hus.

Jag älskar
... vårt snöiga äppelträd som blir lite magiskt med ljuset från vår sänglampa
... tanken på att lilltrollet i magen gör oss till ännu mer familj
... att det går omkring den finaste lilla människan i vårt liv, som inte kan säga k ("var är mina tompisar?")
... fnissiga tjejkvällar - med tompisar eller Alma
... dagis - vilka hjältar som tar hand om och uppfostrar våra barn
...kunskap - kan låta lite prettigt, men oj så skönt när jag lär mig nytt - om marknadsföring eller barnpsykologi (jag har stora ambitioner på kunskapsinhämtning under stundande ledighet)
... att värma tossingarna framför kaminen, bakåttippad i fårskinnsfåtöljen

Jag älskar inte
... sänglampan
... att godiset vill ta över mitt liv
... silverfiskarna, lätta att förgöra (iaf en och en) och lätta att förarga sig på
... att den lilla människan kan tjafsa så otroligt när hon ska äta
... att det ibland är långt mellan tanke och utförande i lagrelihus
... min likhet med barbapappa och pingviner

9 december 2009

Proppen ur

Men bara bokstavligt. Jag går omkring med stora ögon och höjda ögonbryn och undrar vad som händer. Med proppen ur spel ska det inte ta mer än en vecka.

Idag var min första halvlediga dag. Jag skulle fixa lite inredningsgrejs till kontoret och lite julklappar och annat till oss. I 6 timmar (well, minus 1,5 timme lunch och 2 småpauser) hasade jag runt på stan sakta, sakta. Målmedveten, men wiggly waggly. Imorgon ska jag ta det lugnare.

För det kan ju hända nÄr-soM-HelsT-NU! Jag längtar och inte.

7 december 2009

2 cm kan betyda så mycket

... när max är 10. Sixten är på gång, jojo.

(fast det kan ta 2 veckor till, enligt barnmorskan)

1 december 2009

På andra platser i världen

När det är som vanligt får man böter eller fängelse om man knackar sönder näsan på nån. När det är hockey får man 2+2 minuter. Jag förstår det icke, och jag blir argh-arg när jag tänker på det. Som Bo har uttryckt det - "Vad är det egentligen för skillnad på Wernbloms attack och en misshandel på en restaurang, förutom att attacken ägde rum på en hockeyrink?" - i en fundering om fega kärringar och tuffa grabbar på Idrottsforum.

Idag på fikat var vi 3 mot och 2 för - de våldsbejakande reglerna. För bejakande är inte att ta i, tycker jag. Mina två kollegor hävdade att människan måste få utlopp för sitt begär att se våld. I stil med "I alla tider..." "Människans natur..." "Annars kommer det ut på annat sätt...". Ja, det är så dumt så jag tvärdör.