29 april 2010

Oförstörd och oförställd

Bäbbar är så skönt rakt på. Inga baktankar, ingen ironi, inga lurigheter. Det som kommer ut ur munnen och syns i ögonen är det som rörs i huvudet. När Sixten är ledsen gråter han, när han är glad gurglar eller skrattar han. Han behöver bara tillfredsställelse av de enklaste behov: kärlek, mat, sömn och värme.

Annat är det med vissa 2,5-åringar, som behöver hitta och hävda sin plats i livet...

20 april 2010

Ett litet test

Jaha, så var man gravid igen. Dags för halsbränne-, foglossnings-, åderbråcks- och tjocksmocksKUL! För visst var det det jag ville? Och tänk att få uppleva en förlossning till - det är så härligt med en så där obeskrivbar smärta. Fram för mer kletigt bajs, matkonflikter och sömnfattiga nätter! Och nu får vi ju passa på att bygga ut huset, som jag alltid drömt om. Som om det inte var nog: 10 extrakilon (efter förlossning), det känns ju bara som en grymt skön utmaning att bli av med dom.

Näää, jag bara skojar. Inte är jag gravid inte. Jag måste bara stämma av om paniken för att Sixten vore min sista bäbis verkligen känns rimlig. Och nej. Det gör den ju inte. Egentligen.

Det är ju bara det där sjuka/magiska med sånt som man inte "kan" få. Det blir ju så vansinnigt åtråvärt.

19 april 2010

Ankeborg

Jag säger det, det börjas kännas lite mastigt. Jag tänker Anna Anka. Det började lite light (?) med Svenska hollywoodfruar. Och så kom intrånget i den svenska folksjälen på självaste julafton: Anna Anka och hennes vänner. Sen trodde man att vi hade fått nog av den här bruden, men icke. Nu manglar TV3 in en dokusåpa om vem som ska bli hennes assistent. Jodå, mjölka på bara. Och kändisskapet bygger på provokation blandat med ren idioti. Känns hon inte lite seriefigur?



"Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet."
"Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen."


Ja, så mycket dumt. Och det finns ju fler. Av dom provokativa, aningens ytliga, en del lite puckade men oerhört pr-smarta. Värst hittills. Men det är det som är poängen. Dom här donnorna är så irri att folk (som jag) måste ondgöra sig (mig) för andra (er), och så får dom tittare/läsare och så tjänar dom pengar. Jag gick rakt i fällan.

En sex-sju-åtta skäl att slippa skidåkning

(må) första uppackningsdan, ja och så nackspärren då
(ti) dåligt väder och 2 stängda liftar (bara johan ville åka)
(on) jodå ett par åk, men även 2 fikapauser rymdes mellan 2 och 4
(to) mååste eftermiddagsnappa, sen skoter
(fr) superblåsigt -> isigt. fika med svägerskan på Tusen, ett åk på isen
(lö) packa, städa, fara

Jag behöver perfekta förutsättningar för att åka snowboard: strålande sol, lagom smörig snö, absolut ingen is, lite lagom vind och gott humör. Annars är det inte kul. Skoter däremot, jo jag är nog mer en skoterspätta. Fast nästa år ska jag köra carving, det kanske är grejen.

6 april 2010

Nåt nytt, nåt lånat

Nyheterna staplas på hög i mitt fantastiskt händelserika liv, så nu blir det en slamsig blandning av saker som inte hör ihop.

1. Sixten har 23 par byxor i storlek 68. Mestadels lånta fjädrar, men ändock. 23 par!

2. Jag har köpt högklackestövlar:















3. Äntligen sitter tvättstugehyllorna som en keps.















4. Så här många tidningar har jag att goffa igenom. Ge mig bara lite tid nu, så.

5 april 2010

Sixten

"It´s a step down from seven eleven."

(sagt till Sighsten Herrgård, apropå hans siffernamn. mycket roligt.)