29 juni 2012

Därför bor Frida Selander i Umeå

Frida Selander bor i Umeå, av en stor mängd orsaker som ni patrioter och wannabes och nyfnikna bara måste läsa mer om i universitetets magasin (sista sidan).

I (mitt) urval:
För att luften är krispig och ren.
För att alla inte kan bo på samma ställe.
För att jag får skjuts här. 
Runt hörnet står skogen och vet allt du inte vet. 
För att det är lagom fult. 
För en tavla jag såg med två renar på. 
För att det finns en rörelse här, ett naturligt luftdrag. 
Idéer far omkring. 
För att jag ids.
För att kommunen inte kunde sälja Scharinska till slut.

Nån dag framöver ska jag fylla på listan. Eller göra min egen. Men Frida! och orden! whatta gal.



28 juni 2012

Soon and very soon

Så här ser det snart ut i ett mig närstående förråd. Snart, baby!
Take a pick alt all of the below. 









27 juni 2012

Starstruck stalker

Första gången på Iksu sen urminnes tider (eller nån månad). Med ett sjukgymnastikprogram som - jodda kändes, och ett konditionspass med svängiga armar och låtar. Jag är på g! Synd bara att semestern ramlar på mig nästa vecka, ja asså inte totalt sett men för träningen, åååh jag kommer bli svag och bullig och slapp, ja ni fattar ju.

När jag låg där i gymmet och toe-dippade och wall-squattade och bäckenlyfte och allt vad det var tjyvikade/hörde jag på Folket. Ett litet tregäng tonårskillar som pratade om snygga tjejer på nåt turistställe - och jo, först var det mest pensionärer, men sen när universiteten där tog slut blev det ett jävla partyställe. Seriösa muskelkidsen var där, vi rehabfall, och ett gäng andra. Och så ett par fartiga ben i orange, och sedär, det var ju den hära bloggar-Alex. Men det kanske jag inte ska skriva, hon kan ju tro att jag stalkar (eeh - hej!).


26 juni 2012

#Tjejforskning

För er som inte såg det här på fejjan, varsågod: watch and weep. Den här videon har det uppenbarligen lagts mycket pengar på. Nu tänkte ni nog lite helt åt helvete, mina vänner. 




Här kommer ett av många svar:

25 juni 2012

Faster Jessika

Varmaste ilet i hjärtat och lilla stora lyckogråten för de små människovalpar som föddes idag, gårdagens dubbla tunnelljus. För det anlände ju inte bara en, utan två yttepyttepajsare till världen. På bilden ligger Greta och Hedda näsa mot näsa och sussar - jag tror jag smäller rakt av, så rart.

Den finaste lilla duo världen har skådat, stjärnstopp! Och föräldrar och storebror mår bara fint, enligt uppgift.

Dataräddning misslyckad: 12159

Miitt visuella internminne aka BiLdernA, är borta, korrupt och kasserat. Inte ens Superräddarna med mantel, tajts och högsprayad lugg kunde lura fram dom.

Sixten föds
Alma 1,5 år sorterar tvätt
The Lagrelius flyttar in i hus
Stolt storasyster
Första badet
... och alla dom andra magiska ögonblicken. Borta. Puts väck våt fläck.

Vi har kvar den externa hårddisken, men nu är mitt hopp nere på noll och minus. Hittelönen är uppe i ett par biljarder, ska ni veta.

Ge mig en riktig jättebamsing till dataräddare och jag betalar med mitt hus och min själ för att få tillbaka bilderna.

De enda två ljusen i min för tillfället totalsvarta tillvaro får ni veta mer om imorgon.

19 juni 2012

Sprickfärdigt, semesterfärdigt

Idag ska jag inte vara måttfull, inte hålla igen eller tona ner. Nej, idag ska jag hurra och heja hejdlöst för mitt fantastiska jobb! Jag går upp i falsett, limningen, delirium. Härom veckan behövde Maria ringa mig från Karlstad, bara för att bubbla om två fantastiska möten. Och jag bubblade tillbaka, om mina tre.

Vedeldat badkar to die for, bredbandsuppkoppling på 3 minuter och designated designers - så många olika, så vansinngt läckra företag vi, jag jobbar med. En välsignelse, ja närapå. Gala, entreprenörskap, engagemang, hjärta, inspiration, fest, framgång - varannan vareviga dag.

Kanske inte konstigt att jag blir lite toksugen och jobbsugen och andfådd och skinnflådd och sprickfärdig och svimfärdig, om vartannat. Kanske ganska skönt att det kommer en semester och lägger sig med huvudet på sned.


PS: jo jag har sekretess, så jag avslöjar inga hemlisar. 

10 juni 2012

Svart och vitt

Jämarns vad snygg man blir i svartvitt. Nyanserna uteblir dock: aprikos blus, kornblå byxor, den softbeige-guldbruna stämningen på Viktoria - och björnbärcaipins svartlila isblandning. 

9 juni 2012

Framåt och bakåt

Jag rider ut resterna av en ovanligt envis nackspärr. Att dra upp en vintersur gräsklippare ur sin slummer gör en redan sårad rygg än mer frånvänd och samarbetsovillig. Tydligen. Jag rider ut rester av s k kroppsjustering och visst alkoholintag. Spritstinna apelsindrinkar på Båten är inte att leka med. Tydligen.

Men bortsett från dessa smärre defekter njuter jag av bakåt- och framåtblickar.
Festligheter, ledigheter, vänskapligheter. 
Altanhäng, stughäng, uteserveringshäng, tvillinghäng. 
Jobbpepp, sommarpepp, familjepepp. 
Mantran, one-liners, livssanningar, insikter. 
Fniss, småskrockande och fulskratt. 

Jag har inte fulskrattat så här mycket på mycket länge.

Som när nye, festlige bekantskapen som tyckte att jag kunde behöva en bitch slap för att pigga till mig. Han som vägrar bajstorkning på andra barn enligt principen: egen avkomma | egen avföring och som toppade med "Det är lite tjolahoppsan som Astrid Lindgren skulle ha sagt" i vårt (seriösa) försök att förstå hur Q förhåller sig till HBT.

Eller som när L berättade om sina gravidkurser. Massageinstruktören som snäppte upp/in hennes trosor för att - inför hela deltagargruppen - förevisa rumpmassage på hennes nu helt bara skinkor. Och trudelutten anus-vagina-urinrör-anus-vagina-urinrör som instruktion för knipövningar.

PS: troligtvis framkallar det här blogginlägget icket ert fulskratt. Lev bara i vissheten om att fulskratt förlänger livet. 

Kitchen aid

Jisses, det borde ju inte krävas en genusfotograf för att uppmärksamma den här porrflörten (värsta bilden sparas till sist). Kvinnlig kock i kök kan inte kläs i kockkläder, det blir inte "kul" menade fotografen.

Det här är däremot kul, tydligen:
"Bredbent, rak i ryggen, visar duktigt upp sin fina klänning. Kvinnor infantiliseras ofta på bild, genom att se oskuldsfulla och naiva ut, gömma sig under hår, ha fingret på läppen, fotas uppifrån"
Och nej, det är ju inte första gången som kvinnor har fotats med - [vattnet] sprutandes mot munnen.

/lördagsagg

5 juni 2012

Drama queens

Just nu: vi längtar oss blå och kantiga efter den pyttiga duon i Lundmarks/Nyströms-huset. Men dom skämtar aprillo, låter förstå att dom verkligen är på väg och sen nä, med långnäsan i högsta hugg får mamman åka hem med småtjejerna i magen istället för i bilstolarna.  

*längt*

3 juni 2012

Cytelpremiär!

Småbena räckte äntligen ända ner, och glädjen var stor när lillebror tog sin första riktiga tur med cyteln. Han trampade runt en sisådär 4 kilometer (om än med lite push och pull från mamman).

Heja knutten!



Rar stund

Tussiga trolldreads som killar i näsan. Litet bakåttippat huvud och putrumpa i kär bäbispose. Ihoplindade små tassar skuttar fram i drömmen, som den valp han är.

God morgon med lillkillemys. Inte ofta.

Arkivbild: