29 september 2012

Vad gör du nuförtiden? Varför hör du aldrig av dig? Det var alldelesför länge vi sågs.

Min fot och jag har varit resande ett tag, därav den massiva tystnaden. Silicon Valley, kort pitstopp hemma med familjen och Dexter, och sen off to Riga. Viss semesterkänsla, men mest djåb och djåb.

Jag tar och lägger mig i koma på söndag, så hörs vi till veckan.

Puss!

15 september 2012

Upp som en sol

Jag går på speed. Tuggar böcker om innovation, varumärke och copywriting. Rasslar tweets. Oljar betonggolv i sinne. Tänker att imorgon, dÅ är det jag som går isäng TidiGt! Flow, delirium, sinnen med vidöppna dörrar.

Det var onsdag.

Fredag morgon kom baksmällan, den utan sprit. Prestationsångest, packpanik och separationssvett. För som ni vet kräver mano sitt depressiv, och bang! slog det till mig helt nära pannan. Tur att jag har ett sånt kuligt jobb, för vips 14.23 var det borta.

Nu packåsnebeslutsångest deluxe. Halv tre kommer taxin, då ska jag vara redo. Då är jag redo.

Hej världen!



12 september 2012

Stor dag

Första gången lilleman jazzade omkring i kalsonger. Inga blöjs under en dryg timme. Stolt nanting. Kissade på toan 3 gånger. Fälv! fällde han upp locket och klättrade upp. Trots frekvensen hann det smita igenom lite kiss. 

Men gott så, hyfsat resultat och en nöjd kille.

 

Tjej[snickelidingstrunt]snack

Gång efter annan.
Reklam som cementerar, pansarklär, idiotsäkrar könsstereotyper.
Denna gång: ett oförstående Ilva.

10 september 2012

Lilla hyddan på prärien

Lekdags. Mamman blir lite stre-essad och nåt jävla centra i hjärtan ropar: prestera! Logiska, dramaturgiskt utmanande berättelser, vill den att jag ska skapa. Men på prärien med barbie-hästar, drakar, liten hydda i skydd av träd, kaniner som inte vill gå och lägga sig på natten och en vaktget får man inte stilpoäng för tjusig story, det är mängden och variationen av händelser staplade på varann som gör leken.

Lite av min tid och en smula fantasi, det är det enda hon önskar sig av mig, min starka, mjuka femåring. Det ska du få mer av, mein Schatz.

6 september 2012

Tjena Iksu

Jag har tänkt maila dig länge, men du vet, det kommer annat mellan. Läget då? Haft en bra sommar? Lite lagom lugnt sådär, träffat folk? Själv har jag haft det soft, drällt omkring lite. Ätit för mycket, tränat för lite. Sådär som man gör på sommarn. Men nu har jag kommit igång, jodda!

Jomendu, det var ju en grej jag tänkte. Det här med Les Mills - det är ju bra pump och så. Men låt dom inte ta över min värld (läs: mitt Iksu). Instruktörsoberoende, identiska pass är tråkigt opersonligt. Personlighet rules, duvet. Och Iksu, du har ju en hel massa sköna instruktörspersonligheter. Snela, byt inte ut fler stepmuskel och danspass mot bodystep (skönjobbigt, men inte danskul) och sh'bam (danskul, men könskonserverande handväskdäng och höftvick).

Iksu, jag gillar dig, du rockar rumpa. Tappa inte bort dig själv.

puss och kram, ses snart!
/Jessika


Konstig dag, härlig dag

Utgångsläge: Ett litet tjyvjobberi igår kväll åsamkade svullet och ont huvud idag, ett huvud ur stånd att tänka rakt.

Dagen började med att hon som inte längre är min kollega (men väl min vän) svängde förbi kontoret, kändes varmchoklad-härligt i hjärtat. Chefen kraxade in, undrade om jag kunde fara till USA istället för hans onda hals. Åkej då, om du vrider om armen på mig drar jag väl till Silicon Valley med kulkollega (tillika vän), på riktigt riktigt bra utbildning, med coola studiebesök, engagerade branschkollegor och kanske lite supershopping. Man ställer väl upp liksom.

Sen: in i verksamhetsviktigt möte med tom blick (note to self: inte, INTE tjyvjobba miss i nassen!) och pressa fram klok input. Pratlunch - möte - sjukgymnast kloss i kloss. Så kloss att jag inte hann byta om från träningskläderna till dagens sista möte. Lite efter i tidsschemat hela dagen, lite trögare än andra dagar, lite mer uppspelt&spretig än annars.

Konstigt konstigt
men härligt härligt.






Saker män och kvinnor tycker olika om

Stänga dörren (mannen) eller ha den lite på glänt (kvinnan) när man ska sova.
Kranmunstycket ska vara på bredstrålläge (kvinnan) eller spretsprutläge (mannen).
På natten lyser brolampan (kvinnan) inte (mannen).

I den här familjen är det ju helt uppenbart att kvinnor är från Venus och män är från Mars.

3 september 2012

Ett nytt ord är en liten present

Så mycket uppståndelse, så många åsikter för ett litet ord. Hen. Vemihelvete tycker. jessikapersika kan bara hålla med:

  • Det tar tid att ta till sig ett nytt ord.
  • Det finns massor med situationer där vi antingen inte vet könet på den som omtalas, eller där det är helt irrelevant.
  • Jämställdhet kan inte gå för långt. Jämställdheten har jämställdhet som mål. Passerar vi jämställdhet är vi på väg bort ifrån jämställdhet igen. Ursprungligen från hen-bloggen i egen hög person.
På en liten minut har jag blivit varse inte bara en utan två hen-bloggar (säkert finns det ett gäng till, om man letar), som tipsar om bland annat heneratorn, som hjälper dig att surfa genusneutralt

(Även rubriken från hen vemihelvete.)

En annan dag ska jag lassa upp mer egna åsikter om hen. Idag återstår bara att putta omkull mig. 

Good nightie, sirs.

2 september 2012

Lågstatus

Kanske inte är konstigt att jag a) är tröttgrinig och b) inte hinner måla förråd om jag tjyvjobbar - om än mer eller mindre - veckans alla dagar.

Men plötsligt kommer den, vändningen: 1) datorn får stanna inlåst och ensam i jobblådan. 2) En tjejkväll med faktiskt-bra romcom (magknytande om än väntat slut) la sig som ett välvilligt vintertäcke över kroppen och själen. Det vi moffade i oss, chips&dipp, flersortersgodis, kladdkaka&grädde, hallonsoda och höjdpunkten: blåbärsmilkshake (you heard me, inte smoothie utan milkshake, med gräddglass), la sig dock som ett illvilligt kaloritäcke över magen. 3) Idag söndag ska det tokmålas och hardcore-tränas.

Ibland får jag idissla jag en mammas kloka ord till en labil, ung, svensk kvinna, studerandes i Österrike för en herrejisses massa år sen (i sammandrag:).

'Nu får du äta och sova ordentligt. Inte föra krig mot okända (eller kända för den delen).
Slut på bergspredikan. Vi älskar dig.
kram mor'

Så var den endagarskrisen över.

1 september 2012

Studenterna gör stan

Nu är dom på gång, studenterna. Jag hör nollningsljud, jag kryssar mellan skallgångs-fast-tajtare-kedjor längs cykelbanorna vid uni. De rör sig i klungor, tyr sig till varann, söker trygghet i en ny, och kanske lite skrämmande värld. De vet inte vem de ska hänga med i 4 år, men ibland hittar nån varann redan första dan - de som ska bli vänner för livet.

Jag vill vara dom, och inte. Så mycket identitetsskapande, så mycket positionerande. Men all framtid, lärdomarna, relationerna, det världsutforskande. Lovilovi. En dag ska jag sätta mig i skolbänken igen.

Lite äldre, lite bättre.
__
Otäck uppdatering: en viss Erik Lindenius ‏har påpekat det som ingen i min ålder vill veta. "Mind blown! Dagens studenter föddes samma år som teveserien Vänner började. #utbpol"