24 juli 2014

Things need to change around here

Det finns bara en viss mängd tid, en viss mängd energi. Och så finns det en hel massa roligt/viktigt/obligatoriskt att göra. He djäll å prioriter. För intäkter måste matcha kostnader, input måste synka med output. Och nu, mina vänner, har vi ett uppenbart fall av missmatchning i räkenskaperna. Det finns inte lika mycket energi som aktiviteter.

Vi har lika delar framför och bakom oss av sjuveckorssemestern, och stress&vardag känns förvisso långt bort. Men upparbetad stress försvinner inte bara sådär, snarare tenderar tecknen att komma i efterhand.

Så jag måste ändra på saker och ting. Dra ner. Prioritera. Bloggen hänger löst, men än är inga beslut tagna. Vi får se hur det går med allt annat.

Med detta sagt checkar jag ut för lite fler heta dagar.

Puss

10 juli 2014

Det ska firas!

Ikväll tassar mina fötter åter på sofiehemsk mark. Skåne var skönsoft och fantastiskt på alla sätt, men Sofiehem alltså...

Jag har: oljat altanen. Klockan var 23.30, temperaturen 20 grader, humlorna surriga. Som vanligt i landet Norrland alltså.

Jag har också: klippt gräset, handlat, vattnat i rabatterna, städat kylen, tagit en drink med Emser. Och detta alltså sen jag landade i Ume kl 18.

Vi firar allt detta med en hejig låt som inte på något sätt har med saken att göra (och dessutom: vad har videon egentligen med låtinnehållet att göra?).

7 juli 2014

Vi plockar smultron längs vägens kant och trär sen upp dem på strån

Det bästa med Skåne är alla små obskyra/gulliga antik- och loppisställen, caféer och gårdsbutiker som poppar upp. Vi plockar dessa små smultron längs vägen och trär sen upp dem på de strån som blir till vår bukett av ljuva sommarminnen. 

(Och så sörjer jag lite att våra norrländska morsvarigheter inte har samma jämna flöde av besökare.)

Kulturmejan - café, galleri och byggnadsvårdsbutik

Kvarnen i Våxtorp - antikaffär

4 juli 2014

Nu ska jag leva livet

Nuförtin lägger jag mer tid på att radera spammail som kommer via bloggen än på att blogga. Ovärt.  

Här i Skåneland har jag ingen dator vid fingrarna, och mobilbloggande är trist/knepigt/oöverskådligt 

Det jag kan avslöja är att semesterns första fem dagar har avlöpt planenligt och i god stämning. Skåne levererar som alltid, och jag har inlett ett ambitiöst projekt kring Hur Man Ger Sina Barn Bra Självkänsla. Återkommer eventuellt med rapport, men just nu blir mina (kanske inte så idoga) försök hånade till max.  

Gott folk, nu lever vi livet!