4 januari 2010

Ingenting som inte lite bröstmjölk kan fixa

Det är så skönt, bröstmjölk kan lösa dom flesta problem som uppstår. Ont i brösten, rött i bäbisrumpan och andra dumheter. Fast tvyärr inte dåligt mammahumör eller snigelfart.

Det är fyra sjusovarsniglar i vårt hus, det går icke fort. Det tar tid att amma, ingen av oss har nån framåtriktning och våra morgonrutiner slutar vid 1-2. Det är iofs gött att softa, men det finns en gräns för hur mycket man kan tryna/peta-i-naveln/sova till kvart över 12. Vi har lite ambitioner, men dom fastnar i tankestadiet. Vi hinner bara basics, typ skotta, tvätta och laga mat. Jag känner mig bakbunden, eller sådär hopplöst långsam i benen som man blir när man ska springa ifrån busarna i drömmen.

Men inte att missförstås, det är bara takten jag är missnöjd med. Övrigt är ljuvligt och underbart. Sixten/knorrhane/rumpnissen/mekkitrollet/Zig zag är fin som snus. Han ser ut och låter lite som Alma, men är ändå en egen person. Han grimaserar och knorrar. Han tittar och betraktar, och lyssnar när man pratar nära. Han är arrg ibland, när maten inte kommer prick när han vill.

Och så på natten är han arg, vi vet inte riktigt varför. Vi blinkar lite förvånat och tänker: i vår familj sover man ju på natten. Vi ska ge Sixten lite tid att tänka på saken, och sen ska vi prata ut om det hela. Så här kan vi ju inte ha det.

En liten kille i familjen, det hade jag ju inte trott. Det skulle ju bli en tjej, sa min magkänsla. Så fint att jag hade fel. Det hade ju inte kunnat bli nån annan än Sixten.

5 kommentarer:

 1. Åh du skriver så bra, jag blir varm i hjärtat! Klart Sixten lär sig att sova på natten, precis som man gör i er familj. Han behöver bara vänja sig vid jordelivet. Jag saknar er och barnen redan, så det får inte dröja alltför länge innan vi ses! Kram.

  SvaraRadera
 2. Jag kan bara hålla med föregående kommentererska! Du skriver verkligen fantastiskt. Har du funderat på att skriva en bok? Kanske en barnbok? :) Varma kramar från Stockholm

  SvaraRadera
 3. Håller med dom andra...Sixten behöver bara lite tid tror jag : ) I övrigt tycker jag det låter som att ni har det rätt mysigt! Är nog fler som skulle behöva göra som ni! Kram

  SvaraRadera
 4. det är lite trist att ni bor i umeå eller att vi inte gör det, för jag håller på att längta ihjäl mig över att träffa er. vi har spikade planer på att hälsa på i helgen. jag spinkade lite på almis blogg. hon ser så stolt ut och kommer helt klart att bli den bästa storasystern! kram

  SvaraRadera
 5. Tackåtack, det är fint att ni hejar på mej. (Nån /barn/bok är inte inplanerad, nej...)

  Idag blev det lite en ojdå-justdet-upplevelse när nån sa ca som du Emma - att jag ska passa på att njuta med sixten framför brasan. Så det är det jsg ska göra - kanslisera min frstration till ren njuyning. Plättlätt!

  SvaraRadera