15 juni 2010

Provokation!

Trafikplatsen Strömpilen, en finne i rumpan på alla cyklister och gångare. Jag blir så vansinnigt provocerad över att dom (ja, vilka är dom rackarna??) som planerat stället har prioriterat oss lägre än - fridlysta grodor eller nåt.

På min egenhändigt snodda, egenhändigt extraillustrerade bild ser ni hur uppfuckat det är att behöva svänga runt 3 gånger (grön rutt). Jag och min räservagn får gå yttervarv runt bilvägen precis hela sträckan, för att biljvlarna ska få gräddfilen. Jag har inte räknat på det (än), men det kan väl inte ha blivit så mycket dyrare att dra en repa ner mellan sliperiet och Elgiganten (rosalila pil). (Bortse från röd oval, den följde med den snodda bilden.)

Precis just nu känns det kanske inte så upprörande, och ni kanske har nolla i förståelse för denna min frustration. Men ni ska i alla fall veta att det känns fruktansvärt. Varje gång jag går där. Ni utombyssare, kom till Umeå och hälsa på vettja, så ska jag både visa katastrofen och gnälla lite extra.

Hej då! från häxan surtant.

4 kommentarer:

 1. Lugn Jessika, det är bara för att du inte ska behöva ta bilen till gymet en annan dag istället. Vips, så var veckans träning gjord bara genom att gå på en liten shoppingsväng. / Johanna W

  SvaraRadera
 2. Vidare verkar all trafikplanering vara utförd med beräkning att inom ett antal månader skall vägdragning rivas upp och repareras/kompletteras. Detta så att man ständigt håller projektet levande samt skapar spännande mönster/relieftryck i en annars tråkig, ändlös perfekt packad asfalt.

  SvaraRadera
 3. Bravo! Jag har faktiskt undrat hur planeringen har gått till där......

  ..och det är faktiskt inte så ofta jag underblåser frustrationer av detta slag - varför gå i taket på det man ändå inte kan påverka brukar snarare vara min devis. Men det här håller jag på - skicka in beskrivningen till tekniska kontoret i Umeå!

  SvaraRadera
 4. Jojo, veckans träning. Fast näe, det är inte tillräckligt långt för det tyvärr...

  Hoppas kunna förmå Johan (being mr hållbart resande och allt) att säga till [dom där] på skarpen. Annars kan man ju hoppas att dom river upp (bil)trafikplatsen i och med nya dragningen av E4:an.

  SvaraRadera