12 juli 2012

Personlighet personifierad

Felicia, Lydia, Belinda, Pepita, Diana, Bobby (enda ♂), Tilda, Tyra och just nu: Edit, Iris.

En rad viljestarka och speciella damer. Alltid två i taget, en dynamisk duo taxar, hos familjen Hedström, mönsteruppfostrade av Ove Ceasar Milan-style. En gammal i gemet, livskunnig, vis, och en valpig, nyfiken, ivrig.

Stora lär lilla hur saker och ting går till, och så förs små egenheter och erfarenheter vidare. Som lilla upptrampade taxstigen tätt tätt mot/runt huset, med avstickare mot friggen, trädgårdslandet och skuggiga busken. Som att Hedströmstaxar vet när det är deras matstund, och att det inte är lönt att tippa huvet bedjande mot husse/matte för att få mat förrän hen ätit klart. Som att när det är den enas tur att följa med husse på jakt så får den andra vackert ligga kvar på sin plats.

Denna den vackraste sorten av kamratuppfostran, likriktning if you may, till trots, de små kompakta kropparna med de mörka, kloka ögonen är väl de största, olikaste personligheterna? Tillbakadragen, tillgiven, smålynnig, ömsint, ettrig, pigg, bestämd, lurig, kelig, festlig, fartig, bekväm, egensinnig, busig, rockig, sprättig.

Taxarna, ni äger.3 kommentarer:

 1. De är så fina! OM jag någonsin skulle få för mig att skaffa hund så skulle det vara en tax och jag skulle också välja en flicka och namnge denne precis så vackert som Hedströmarna. Iris och Edit, så skulle ju mina tvillingar kunnat heta...

  / Mariah

  SvaraRadera
 2. Du har lyckats igen./Elly

  SvaraRadera
 3. Jodå, vi har varit inne på flera av de här namnen, attsns fina. Elly: tack! Kag blir varm i magen och rosig på kinden. Tack för senast!

  SvaraRadera