20 april 2011

N'lillekorre satt oppa storgammgran

Annars roar jag mig med att försöka göra slut med bloggar, men det går ju inte när dom tipsar om nåt så svårt roligt: 70 stilvarianter av Ekorrn satt i granen.

Det blir naturligtvis roligt svårt att plocka ut några favoriter, men jag fick sätta en gräns på fem.

1. Videotrailer
- De kom oväntat.
- De drev honom från hans hem.
- De försökte knäcka honom.
- De kommer att ångra sig.
Squirrel - kotthämnaren!
Med Drew Barrymore som barnet och Bruce Willis som John McSquirrel. Kevin Costner är Tallegren.

2. Ungt
Å Ekorrn ba' satt där liksom, och ba' Öööh! Skala kottar! typ, och så småungarna då, ba' Ööööh! liksom, å han ba' tjoff! liksom, ba' iväg på en gren eller nå't, och se'n ba' däänngg!! Benet ba' rakt på grenen typ, och hela jävla svansen, samma grej, ba' tjong! typ.

9. Norrland
N'Lillekorre satt oppa storgammgran å sku skala nå småkottar. När n'Lillekorre hörde småongana fick'n sä brått att'n hoppa oppa långtallgren å hä bar sä int' bätter än att'n stött i lellskank'n å långhårschvans'n nå så guu fördömdat. Å när'n kika närmre såg'n ju att jo, no' hade den gått av. Huvva!

16. Sportspegeln
... Ekorrn sitter och väntar... han förbereder skalningen och...
... Där! kommer barnen, Ekorrn har tydligen hört dem, han får bråttom nu, ser sig omkring, söker en lucka, barnen helt nära nu och Där kommer hoppet! Vilket hopp! Oj oj oj! Han seglar genom luften, det här var verkligen en pangstart för Ekorrn nu när barnen kommer och Nej! Han slår i grenen! Han slår i grenen och han gör det rejält! Aj aj aj, det här var inte bra! Han slår i grenen just innan nedslaget och förstör hela hoppet! Det där var inte vad Ekorrn behövde i det här läget. Eller hur?
- Nej, ett hopp ska ju starta med en stark muskelspänning som sedan löses ut i en kraftexplosion och sedan avslutas med en mjuk och säker landning på målplatsen och vad Ekorrn gör i det här läget är att han visserligen får en drömstart som vi konstaterade men han lyckas inte fullfölja utan förstör hoppet genom att slå i grenen med tydligen först benet och sedan även svansen som han inte lyckas hålla undan.
- Han schabblade, helt enkelt?
- Ja det kanske är lite hårt att säga att han schabblade, vi talar ju om en mycket erfaren professionell hoppare som vanligtvis inte borde ha några problem på den här distansen men han lyckas inte få till en avslutning på hoppet trots att han inleder det med en bra start.
- Det är inte alltid säkert att man gör en bra avslutning även om starten är bra?
- Nä, så kan man säga och som vi just såg så hjälpte ju inte starten för Ekorrn utan han missar nedslaget.
- Om han hade avslutat bättre, hade det blivit ett rekordhopp då tror du?
- Ja, det där är ju alltid svårt att spekulera i men jag kan väl säga som så att med en så fin start var det ju synd att avslutningen blev så svag som den blev.
- Ett delvis fint hopp som alltså drogs ner väsentligt av en alltför slapp avslutning?
- Kan man säga, ja.

27. Radannons
Större parti granfrö bytes mot rullstol.

51. Psykologisk profil
Ensam gärningsman. Lättstressad vegetarian med pedofobiska tendenser. Betydande spänst, men överskattar sin fysiska prestationsförmåga såväl som sin motorik.

Okej då, sex.

67. Kontaktannons
Bek. önskas av handikappad naturintresserad vegetarian. Barn är ett hinder. Svar till "Överlevde hoppet - lever nu på hoppet".

1 kommentar: