22 augusti 2012

Work it/out, baby

Med en fartig fest i färskt minne, var det lite av ett under att jag var så tokalert i söndags. Kalaskakor i mängd, två liter vatten och sovmorgon till halv 12 made my (Sun)day. Gammkroppen orkade med smärre jordgubbsplantsschaktningar, jobbigroligt step-pass och vävuppsättning.

Det är mycket nu, vi har ett förråd som ska göras i ordning och fyllas, en carport som längtar efter vitfärg och en trädgård i förvandling. Pickelilite för ett gäng av, säg, Jens&Mariahs eller Jenny&Mattias kaliber. Men mastodont för the Lagrelius.

Jag går iväg till mitt förråd på kvällskanten, drar på en fläcksvettig profiltischa, presterar småbubblig väv, målar lite på listen och lyssnar på Elsa Billgrens historier som gömmer sig i vecken och revorna på vintageklänningarna. Faktum är att jag känner mig rätt långt från Elsas vintage-pastelliga, 50-talskaxiga uppsyn.

Men det är ju nåt visst och läckert med att mina händer gör det jag säger åt dom. Att jag, en enkel kontorsråtta, får upp fart och kindfärg med grep/spackelspade i högsta hugg. Att när jag skottat, dragit, rensat och sått - kommer här ett gäng gröna strån sträva mot himlen. Att JAG väggklätt vårt förråd.

Lyckan, triumfen.

2 kommentarer:

  1. Ja du är ju skitbra ju! på en massa olika saker.
    / Hemmamamman som enbart har tid att ta hand om tvillingar

    SvaraRadera
  2. igår fick jag titta på tv, utslut.. men hey hemmamamman, jag vet att du hinner massor inimellan. effektiviteten :)

    SvaraRadera