15 november 2010

Vanilla + chocolate

Det går inte att inte tänka på. Fenomenet vita (ofta äldre och högmagade) män + thailändska (alltid unga) kvinnor. På Koh Samet var det pretty tydligt, och Pattaya lär vara högborgen (av otäckaste sort). Jag vill veta mer, vill inte döma, vill att det ska handla om win-win.

Är dom lyckliga, kvinnorna (västerländsk man är i alla fall = status)? När västerländska och thailändska fruar möts, får dom thailändska vara med i gemenskapen? Hur raggas det (som vanligt, kanske)? Vad tycker thailändare om vita män, om min man? Varför pratar mannen svenska, inte engelska, så att frugan kan hänga med (upplevt)? Är det inte bra att svenska män som inte hittar nån hemma kan få kärlek här? Saknar kvinnorna chansen till barn? Vad tycker thailändare om vanilla + chocolate?

Jo jag vet. Prostitution. Trafficking. Utnyttjande. Ojämställdhet. Det finns mycket smuts och tråk. Men i det lilla, i långa relationer, visst finns det fin kärlek? Snela?

Rubriken kommer f ö från trädgårdsarbetaren på vårt område som är hetast på våra barn. Hon pekade på sin arm: chocolate, och sen på Sigges: vanilla. Och så skrrraattade hon. 

1 kommentar:

  1. Har träffat ett gäng vad-det-verkar schysta faranger, bl a min internetlangare. Han laid-back sundsvallsbo (fd), hon fartig och med åsikter.

    Bevis är det ju förvisso inte, i alla fall.

    SvaraRadera