30 mars 2014

När tjejer spelar hockey och killar rider

Säsongsavslutning på hockeyn idag. Big sis har utvecklats fantastiskt bra under säsongen, från Bambi på hal is till Frida Nevalainen (well). Hon är sugen på att köra nästa säsong också. Li'l bro hängde på en liten kvart på småskrillerna. 

Hockeyn var helt Almas val, även om vi presenterade det för henne. Vi kanske inte kommer att uppa hockey för Sixten lika mycket. Han har alltid älskat hästar, så varför inte ridning? Vi vill gärna visa upp alternativ som de själva inte skulle ha tänkt på, i vår 100 möjligheter-anda. Uppmuntra till att tänka större.

Hockey och ridning är tuffa kontaktsporter; båda kräver finlir och samspel. Fler killar spelar hockey, fler tjejer rider. Båda är materialtunga och äter mycket tid. Jag vet inte hur det ser ut med (alltför) tidiga satsningar och toppningar inom ridsporten, men det - plus attityderna, bråken - är något som jag inte gillar med (kill)hockeyn. Men jag gillar Trixas hockeyskola för tjejer, där man får en skön blandning kaxighet och kroppskännedom. Med ridning skulle Sigge få pyssla-om-andra (djur) inpå, något som A har mer av i sina lekar.

Och ser ni så fint de passar ihop, med sina långa manar? (bilden från när Alex ordnade att-få-vara-nära-djur-tillsammans-eventet i höstas. very mys.)
2 kommentarer:

  1. Ridlekis på 4H Gården att börja med? Kolla om intresset finns där!? Där får dom en mjukstart! Vi har ju två pojkar som rider. En dyr sport (betalar över 6 000 kr per termin för båda och då är inte utrustning inräknat) plus all tid... Men alltså bättre sport finns inte. Önskar att det inte var så dyrt, men så får ju ridningen långt ifrån lika mkt i stöd som t.ex. hockeyn vilket påverkar avgifterna. Ingen toppning, du rider i din takt och gör din grej. Dom har inte ens börjat prata om tävlingar än och då rider den äldsta i en rätt bra grupp.

    SvaraRadera
  2. Ja, dina boys är ju liksom förebilderna! Jojo, 6000 pix känns ju liksom, för om Alma vill också så säger vi såklart inte nej till henne. (skulle ju länka till hösteventet du fixade.

    SvaraRadera