27 oktober 2010

"... " ! :/

Som vän av ord och ordning tycker jag att man ska hålla sig till språkregler, joo. Här avhandlas missbrukade skiljetecken. Det kan vara ljuveligt eller skräckfyllt att möta dessa småteckenblunders.

Ta "till exempel" citationstecken. En guru på "området" lär vara the "blog". Hos Gustav finns några svenska exempel. De ironiserande fnuttarna gör budskapet "något" ambivalent. Är hälleflundran "verkligen" färsk?


Sen har vi den avlånga godingen med prick underst! Det finns ju dom som tycker att det mesta måste accentueras! Jag tycker att det känns som att dom skriker lite! Det gör ont i min hjärna! Sluta genast!!!

Mr / berättar att det finns alternativ. Gift/ogift. Men ögat vill hellre ha ett utskrivet 'fotboll eller innebandy' i en löptext. I alla fall mitt öga.

Slutligen har vi min favorit... Som jag def missbrukar. Tre små oskyldiga punkter efter varann, som ger en rolighets-, osäkerhets- eller ironinyans till det nyss skrivna. En enschipunkt ger så mycket mer effekt och eftertryck. Egentligen.

  ""
:::::::

(... )

_ – ^

////// !!!

´´´,,,

/petig

2 kommentarer:

 1. Oooops, träffad . . . Men jag vägrar parentesgubbar i eftertexten!!!!

  Med "vänlig" hälsning

  Yo´

  SvaraRadera
 2. och mitt bästa är också... det är synnerligen användbart och kan faktiskt aldrig missbrukas...

  Mor B

  SvaraRadera