25 oktober 2010

Pretty in pink

På tal om färger. Hösten 2010 känns lite onödigt chockrosa. Rosa bandet. F!. Rosa gym. Rosa rattmuffar. Rosa boggiband (!!). Jag drar en repa i bokhyllan och hittar pretty pink (eller pretty, pink) books: Bitterfittan. Rik, frisk & lycklig. Under det rosa täcket (men okej, där finns ju en koppling).


Det känns alltså rätt och riktigt att måla feminism och kvinnor rosa. But why? Ja alltså, jag vet att rosa är en s k tjejfärg. Och att feminister vill ta tillbaka den. Och att vi inte ska hacka på rosa, för allt som är för tjejer hackas alltid på. Men det är mycket nu. Mycket rosa. Det måste gå att få fram budskapet utan att rosachocka.

Skubbar runt lite till på nätet och hittar boken Bara den inte blir rosa. Sådärja, våga vägra! Brittiska kampanjen Pink stinks häromåret slog lite snett. Stackars rosa, liksom.

Nej, jag ska nog fortsätta min egen kampanj. Rosa (och alla andra färger) till Sixten. (Jag vet inte om jag har sagt det förr, men jag förstår inte problemet med rosa på killar.) Alla färger (även rosa) till Alma.

2 kommentarer:

  1. Hur gjorde du gilla o inte gilla?

    SvaraRadera
  2. Design - klicka Redigera på Blogginlägg -Scrolla ner till Reaktioner. Där kan du skriva in precis det du vill ha. Plättlätt!

    SvaraRadera