19 oktober 2010

Mamman försöker så gott hon kan

För att flickor ska vilja/kunna leka med bilar måste dom veta hur. Alltså kan man behöva lära dom (1 av lätt 100 bra grejer i 100-möjligheterboken). Ergo, välvilliga mamman föreslår lek med bilar och bilmatta i Almas rum. Jaa!

Det är bara det, att mamman inte vet hur man leker med bilar. Jag kommer iofs ihåg att jag och Ola Bandola lekte på hans bilmatta, det var nog rätt kul. Fast nu? ptja jag drar en bilrackare genom landskapet och parkerar vid lämplig bostad. Folk, tänker jag, det måste ju bo människor i husen. Så jag plockar fram nån bonde och små typ monchichi. Och så en jägare som jag kallar prinsessan (jaa, men också ett sätt att bryta könsstereotyper) - den beteckningen köper Alma direkt.

Och lite djur behöver vi, jojo som kan stå på gräsytorna. Kossor, 2 grisar, krokodilen till dammen, och så lite dinosaurier på det. Och hips vips är fokus förflyttat från bilar till lilla hästen och stora hästen och alla dom andra djuren. Jag fortsätter min resa genom staden i olika bilar och med olika slutmål, men får inte till det.

Alma är nöjd. Jag också, vi har himla kul båda två. Men jag måste nog lära mig själv billeken först, innan jag kan föra vidare tjusningen till Alms. Jag kan icket visualisera hur man gör, vad innehållet i leken skulle vara. Helt tafatt. Måste gå kurs hos nån 3-årig. Nice try, mamman, försök igen senare.

4 kommentarer:

 1. Kan meddela att vår lillebror som leker med bilar, radar upp dem, sorterar efter form, färg, storlek och - naturligtvis - FAVORITER (lika traktor som morfar, å en med timmergrip som lyfter ALLT). Mammabilen och pappabilen åsså deras lilla minivan (läs miniväen). De gör inte så många varv på bilmattan ens, så JA, jag tror även mamman kan fixa det.

  Men att köra bilarna i den egenbyggda staden i sandlådan, det kanske vore nåt?! Det har vi inte ens vågat prova . . . / Yo Dubbelve

  SvaraRadera
 2. Ok, jag tar in all info. Det här kan bli nåt stort, känner jag...

  SvaraRadera
 3. btw. det här känns inte som en tillkortakommande hos en dålig mamma, mer konstigt att det var så svårt att få till.

  SvaraRadera
 4. Ja, att betrakta sig själv utifrån, när man plötsligt befinner sig i småbarnsleken igen, kan ju bli/kännas hur galet som helst.

  Men jag diggar din stil att ge sig i kast även med det som inte ligger närmast i kunskapslagret. Det känns som en win-win situation. / Yo

  SvaraRadera